Leiderschap

Leiderschap is een vaag begrip wat je vaak hoort, vooral binnen de zakelijke omgeving is leiderschap een veelgevraagde eigenschap. Toch is het niet geheel duidelijk waar leiderschap voor staat. Leiderschap gaat niet om leiding geven maar om leiding nemen. Dit is toepasbaar op het werk en in je persoonlijke leven.

Leiderschap begint bij het kennen van jezelf, je werk, je omgeving en je leven. Daarnaast is ook het sociale aspect van leiderschap erg belangrijk. Ieder mens heeft namelijk een unieke benadering nodig. Zo dien je te durven zeggen waar het op staat zonder hard te zijn en problemen te kunnen benoemen en gericht samen naar een oplossing te zoeken. Succes in leiderschap is afhankelijk van jou zelf maar ook van anderen, belangrijk is het dus om gericht te zijn op taken, relaties en het vervullen van een groot aantal rollen zonder dat men ondergesneeuwd wordt.

Wie leiderschap onder de knie heeft zal meer grip hebben en meer van het werk en het leven genieten. Daarnaast kan men persoonlijk ook effectief zijn en zullen zij gelukkiger door het leven gaan. Je zoekt doelen en stuurt jezelf die kant op zodat je moed krijgt en daarnaast je doorzettingsvermogen verbeterd.