Mindfulness

Wat is mindfulness? Mindflulness is wat iedereen wil bereiken, genieten van het moment waarin we leven, genieten van je kinderen, de natuur, je werk, je partner of een goed boek. Mindfulness is het zien van oneindige mogelijkheden en het leven en werken in alle vrijheid.

Hoe bereik je mindfulness? Hoe kun je weer energie krijgen wanneer je een burnout hebt? Hoe vind je rust als je gestressed bent? En hoe kun je je krachten benutten als je uit balans bent?

Het is niet altijd even makkelijk om een antwoord op deze vragen te vinden, omdat het moeilijk is om te achterhalen waardoor onrust en stress worden veroorzaakt. Er zit iets diep in je wat ervoor zorgt dat je buiten je grenzen gaat. Iets dat je uit het moment trekt. Een manier waarop je in gedachten wegvlucht. Dit kan bewust of onbewust gebeuren.

Om mindfulness te bereiken kun je het beste van binnenuit mindful worden. Ga jezelf geen trucjes aanleren zodat je alsnog de hele dag met je stress geconfronteerd wordt. Als je jezelf van binnenuit kunt veranderen, kun je vanzelf aandachtig in het moment blijven. Gewoon normaal je ding doen, en plezier beleven aan spannende, liefdevolle en leuke dingen.

Je kunt mindfulness bereiken door een training te volgen, eigenljik kent iedereen mindfulness al. Het enige wat je moet doen is de oorzaken los laten die je nu uit bepaalde momenten trekken. Hierbij hoort ook het verwerken van trauma’s die je hebt opgelopen bij het opgroeien.